Jan Frýdl

Demonstrace se šíří do celé Evropy!

30. 05. 2011 23:46:40
Možná někteří z vás zaregistrovali probíhající demonstrace ve Španělsku. Probíhají již od 15. května. I když ČT24 již přislíbila, že se bude v zítřejším Hydeparku tomuto tématu věnovat, stále si myslím, že této zásadní věci není věnován dostatečný prostor. Obzvlášť, když se hnutí za reálnou demokracii rozlévá do celé Evropy..

Vše začalo ve Španělsku 15. května. Stovky tisíc Španělů se začalo pokojně shromažďovat na náměstích po celé zemi. Požadují okamžitou regeneraci demokratického systému. Je třeba některým rejpalům připomenout, že akce byla spontánní bez podpory politických stran či odborů. Mladí lidé, důchodci, nezaměstnaní se rozhodli vyjádřit nesouhlas se systémem, kde hospodářskou krizi odnesli obyčejní lidé místo bank, které tuto krizi způsobily. Vyjadřují nesouhlas s opatřeními, které vedou k prospěchu trhu a ekonomiky, nikdy ne občana. To všechno je spojeno s vysokou korupcí a třicetiletým střídáním dvou stran u vlády.

Pokoje byly pokojné až do chvíle, kdy na barcelonském náměstí policie rozehnala neozbrojený dav brutální silou.

Protesty pokračují i v dalších městech. Valencie

Madrid

Sevilla

A co na to Evropa?

Španělsko není jedinou zemí, ve které panuje falešná demokracie. Demokracie, která je nejvýhodnější pouze pro mocné a bohaté. Lidé po celé Evropě si berou příklad z 15. května a 29.5. 2011 bylo zahájeno celoevropské hnutí za reálnou demokracii.

Manifest této akce si můžete přečíst v mém včerejším příspěvku: http://janfrydl.blog.idnes.cz/c/193816/Prava-demokracie-ted.html

Na náměstích ve městech mnoha zemí se lidé včera shromáždili, aby vyjádřili svůj nesouhlas se současným systémem, který dělá z obyčejných lidí novodobé otroky. Politici ve své aroganci zapomněli, že tu jsou hlavně pro lidi. Politici si ve své aroganci myslí, že lidé nejsou schopni si vládnout. Ale v čem jsou lepší než Vy?

Paříž

Athény

Londýn

Berlin

Řím

Samozřejmě ani Česká republika není pozadu:

Praha

Již delší dobu je většina lidí nespokojena s tím jak to u nás vypadá. Nyní je možnost dát svůj názor najevo a třeba i něco změnit. Tím, že budeme sedět na zadku u piva a budeme si stěžovat na to jak je svět nespravedlivý, nezměníme nic. Je třeba vést dialog mezi lidmi, kteří už nechtějí zkorumpovanou, rozkradenou zemi v rukou zkorumpovaných politiků bez špetky sebereflexe. Je jedno jestli je to Kalousek, Nečas, John, Sobotka, Filip. Všichni tito politici jsou totiž zodpovědní za současný stav. A nevidím u nich žádnou snahu věci napravit. Ve své aroganci zapomínají, že jsou také zodpovědní lidem. Le chováním dokazují, že jsou zodpovědní pouze vyšším mocím z řad lobbyistů a svého postupu v kariéře.

Je čas na změny! Na změny vedoucí k přímé demokracii! Přidejte se a diskutujte zde. Zastánci korupčního prostředí jsou pro co nejširší diskurz vítáni samozřejmě také!

Hodně kritiků si hnutí plete s tím, že by se mělo něco svrhávat a následně zakládat nový režim. Jenže tak to není. Je to hnutí za pravou demokracii, kde budou politici zodpovědní za své činy. Hlavně u nás v České republice. Jde o návrat diskurzu s lidmi, kteří mají co říct k tématu. Jde zkrátka o zapojení lidí do politiky. To by měl být dle mého primární cíl.. Změna k lepšímu... Je jisté, že ten kdo se nestará teď se nebude starat ani potom. Ale naštěstí se zvyšuje počet lidí, kterým není jedno kam se naše země, svět ubírá. Zvedá se vlna kritiky na současný systém. A z toho má mnoho lidí strach, protože ze současného stavu věcí tyjí. Ale to neznamená, že budou kritici systému mlčet, protože si hrstka lidí myslí, že změna k lepšímu není potřebná nebo že se jí nepodaří zrealizovat..

Máme možnost změnit republiku k lepšímu. Lidé to dokáží, když drží při sobě. Protesty v severní africe a na blízkém východě jsou toho důkazem. Teď je řada na nás..

Demonstrace za reálnou demokracii - teď! 4.6. 2011

Autor: Jan Frýdl | karma: 39.60 | přečteno: 8541 ×
Poslední články autora